top of page

HVEM ER VI? 

Denne dag om Inkluderende Læringsmiljøer er stablet på benene af en lille flok gode legekammerater, der deler en drøm om respektfulde skoler med meningsfulde hverdage og gode livschancer for alle børn.

Ny skole i gamle rammer

Det hele udsprang for tre år siden. Høsterkøb Skole hyrede Autens til at udvikle skolens læringsmiljøer ud fra skolens ny vision, netop som skolereform og synlig læring for alvor skulle realiseres. Det blev til et rigtig spændende projekt - og et varmt venskab. Spændende, fordi der stort set ikke var penge til forandringen. Og fordi ledelse, lærere og pædagoger på Høsterkøb Skole faktisk lykkedes med den alligevel. De har selv har skabt deres miljøer ud fra den fælles platform, vi udviklede sammen. Og de er i konstant udvikling.

Gode eksempler giver mod og forandringslyst

Autens rådgiver og designer skoler og læringsmiljøer landet over. Netop Høsterkøbs eksempel er med til at indgyde mod og forandringslyst - og dermed med til at inspirere skoler landet over til gavn og glæde for børn. Autens's brede berøringsflader, der også tæller internationale konferencer og nogle af verdens mest spændende skoler, bringer også Høsterkøb og nye tanker om læringsmiljøer langt ud over landets grænser. Høsterkøb Skoles forandring - på trods af de beskedne rammer og den manglende økonomi - får derved mulighed for at inspirere langt ud over kommunens egne grænser. Den lille film, der kan ses til højre, er sågar oversat til japansk og vist i Tokyo. 

Inklusion og læringsmiljøer

Hvordan kommer så Louise Klinge ind i billedet? Lene og Louise har kendt hinanden gennem mange år. De deler en mission om, at alle børn bør opleve respektfulde, omsorgsfulde of udviklende rammer om deres liv - mentalt, socialt og fysisk - for det har så stor betydning. Autens's arbejde med ny skoletænkning og inkluderende læringsmiljøer passer som fod i hose med Louises inspirerende, tankevækkende forskning, som buldrer ud over det ganske land og er med til at skabe forandring. Høsterkøb er stedet, hvor det hele går op i en højere enhed, så det var på tide, at Louise og de skønne folk på Høsterkøb fik mødt hinanden. Og nu er der jo ingen af os, der sidder på hænderne, så derfor inviterer vi nu sammen alle interesserede til en dag, hvor både Lene, Louise og ikke mindst de helt fantastiske lærere, pædagoger og ledere på Høsterkøb åbner op for posen med oplæg, workshop og indbyder til fælles refleksion med alle jer om, hvordan vi kan videreudvikle vores fælles folkeskole. 

Så... det ene ord tog det andet, og her er vi! En lørdag i juni. Fordi vi synes det er vigtigt. Og fordi man bare kan gå i gang!

Dare to dream. Care to change.

bottom of page